Wykonanie
Dawno temu zrobiłam
sałatkę w której głownymi składnikiami były (
między innymi)
jałbka,
cheddar i
świeży szpinak. Dziś pomyslałam, że mogłabym zrobić bardzo podobną kanapkę. Zgrilowanie jej okazało się dobrym pomysłem. Pierwotnie użyłam
cheddara a pózniej goudy i
cheddara. I właściwie wybór
serów pozostawiam do dyspozycji. M. podszedł bardzo sceptycznie...i nie dziwię się..ale miał zjeść symbolicznego "gryza" a zjadł całą kanapkę...Więc to chyba o czymś świadczy:)
Składniki: (na dwie kanapki)pół
jabłka4 kromki
chleba (u mnie gryczany)po ok 3 łyżki startego
cheddara na każdą kanapkę1 plaster
sera gouda na każdą kanapkęWykonanie:
Jabłko obierz ze skóry, usuń gniazdo nasienne i pokrój w plastry. Na każdą kromkę ułóż po plasterku
jabłka posyp
cheddarem i połóż plaster goudy. Przykryj drugą kromką. Ja piekłam swoje na grillu elektrycznym ale można użyć opiekacza do kanapek lub smażyc
chleb na patelni (na wolnym ogniu) aż będzie zrumieniony.Smacznego!