Wykonanie
Chrupiące grzanki, soczyste
jabłko, słodki
miód i ostra
musztarda. Słodko-wytrawne smaki, które osobiście bardzo lubię. Propozycja niezwykle smaczna, nie wymagająca dużego nakładu pracy, wyrazista i sycąca, ale lekka zarazem. Idealna na śniadanie. Skusicie się? Gwarantuję, że te smaki trafią w Wasze ... podniebienia.
Przepis (trzy grzanki):3 kromki
chleba1 łyżka
miodu1 (małe)
jabłko3 łyżeczki
musztardy delikatesowejKromki
chleba podpiec w tosterze.
Jabłko umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazdo nasienne. Każdą ćwiartkę pokroić jeszcze w plastry. Na patelni rozgrzać
miód. Na rozgrzany
miód wrzucić plastry
jabłka, karmelizować przez kilka minut. Gotowe grzanki posmarować
musztardą (jedna grzanka - jedna łyżeczka
musztardy), nałożyć skarmelizowane plastry
jabłka. Tak przygotowane grzanki podawać.