Wykonanie
Hoł!I znowu po weekendzie, odpoczęłam, spędziłam miło czas, mam nadzieję, że i WY ;)Oby więcej taaak właśnie, prawda ?A wracając do jedzenia ;p Dzisiaj mam dla Was myk na szybki, ale smaczny dip, sos do grilla albo nawet
sałaty, co kto woli, wiadomo.
Sos jest banalnie prosty i szybki w przygotowaniu, także idealny na tzw niespodziewanych gości;gości grillowych ;)Jedyne co potrzebujecie, to
majonez - dobrej jakości,
miód oraz
musztardę.Ja wybrałam
musztardę starofrancuską Maille Jest wyrazista w smaku, dosyć ostra, ale bez przesady, dla mnie idealna, bo w połączeniu z
miodem i
majonezem powoduje, że
sos jest idealnie wyważony, trochę słodki, początkowo pikantny, do tego
majonez ( u mnie Kielecki), który jest dobrze wyczuwalny, ale nie dominuje smaku pozostałych składników....Pięknie tworzą sos.Mam nadzieję, że się skusicie, jeśli do tej
pory nie
mieliście okazji go spróbować ;)Przygotowanie: 5 minutKoszt: 4 zł -
majonez / resztę miałamSkładniki:2 pełne łyżki
majonezu Kielecki2 łyżki
musztardy starofrancuskiej Maille
miód wielokwiatowy - wedle uznaniaWszystkie składniki mieszam ze sobą, dokładnie mieszam, schładzam.E voila!!