ßßß
Przygotowanie:Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Usmażyć na gorącej pataleni z odrobiną oliwy. Piersi z kurczaka można też usmażyć na patelni grilowej, lub po prostu zrobić z grila. Jabłka i ser pleśniowy pokroić w kostkę, a orzechy włoskie drobno posiekać.Dressing: wymieszać dokłądnie musztardę z miodem, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, doprawić odrobiną soli i pieprzu.Połączyć ze sobą wszystkie składniki sałatki (jabłka, kurczaka, ser pleśniowy, sałatę i orzechy), polać sosem, dokładnie wymieszać i podawać.Jeśli chcemy sałatkę podać później nie polewajmy jej od razu dressingiem, gdyż sprawi on, że po dłuższym czasie sałata oklapnie – należy dodać go bezpośrednio przed podaniem.


