ßßß
Składniki: (dla 2 osób)5 jajek2 łyżeczki sera bryndza (można dodać innego)szklanka groszku mrożonegopół dużej cebuli lub jedna średniaoliwa truflowasólpieprz2 łyżki masłaWykonanie:Groszek rozmroź i polej oliwą truflową. Cebulę pokrój w półtalarki i podsmaż na odrobinie oliwy. Jajka rozbij do miseczki i wymieszaj. Dodaj bryndzę i przyprawy. Uważaj z solą bryndza jest słona. Dodaj cebulę i 3/4 szklanki groszku. Wymieszaj. Na patelni rozpuść masło. Wlej masę jajeczną i smaż na małym ogniu aż jajka się zetną. Nie lubię niedopieczonego jajka więc przewracam omlet dosłownie na sekundę aż druga strona się zetnie (używam talerza którym przykrywam patelnię i szybkim ruchem odwracam patelnię uważając żeby omlet nie wypadł a gdy jest już na talerzu, stroną niedopieczoną do dołu, delikatnie zsuwam go na patelnię). Przełóż omlet na talerz posyp groszkiem i polej odrobiną oliwy truflowej.Smacznego!