Połączenie składników sałatki może zaskoczyć ale fanom owoców morza zasmakuje na pewno. Trochę egzotycznie i po prostu inaczej. W mojej opinii to jedna z ciekawszych wersji sałatki z krewetkami jaka miałam okazję jeść. Przyznaję, traciłam cierpliwość przy ściąganiu skórki z cytrusów ale niestety jest to konieczne. Jeśli lubicie eksperymenty kulinarne to warto spróbować:) Pycha!Składniki:100 g rukoli200 g krewetek koktajlowych (wcześniej ugotowanych)pół dużej pomarańczypół dużego grejpfrutapół szklanki orzechów nerkowca (uprażonych przez chwilę na suchej patelni)Sos:ok 50 ml oliwysólpieprzpo dwie łyżki miodu i octu winnegosok wyciśnięty z połowy cytrynyWykonanie:Z pomarańczy i grejpfruta wytnij miąższ. Usuń białe błonki. Owoce pokrój na kawałki. Rukolę umyj i przełóż na talerz. Na nią ułóż krewetki, kawałki grejpfruta i pomarańczy. Posyp orzechami. Składniki sosu dokładnie wymieszaj. Polej nim sałatkę tuż przed podaniem.Smacznego!