Wykonanie
Ten weekend był ciężki..imprezowy.. Brak motywacji żeby wstać z łóżka, nie mówiąc już o zrobieniu czegoś na śniadanie. Tylko jest problem, bo jeść się chce:P A że niedziela od dawna kojarzy mi się z jajecznicą robioną przez mojego tatę, która jest najlepsza na świecie, więc postanowione- jajecznica. Ale nie taka zwykła. Inspirowana kuchnią indyjską. Ostra i pobudzająca przypomina mi orientalne wakacje:) Polecam! Smakuje naprawdę ciekawie.
Składniki:6
jajek1
cebula1
czosnek1-2
papryczki chili zielone lub czerwone (według uznania:) ja użyłam zielonej papryczki i łyżeczki
chili w płatkach)pół łyżeczki kuminupół łyżeczki nasion
kolendryolejszczypta
kurkumyszczypta
pieprzusólWykonanie:Kumin i
kolendrę utłucz w moździerzu.
Cebulę,
czosnek i
papryczkę chili pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na
oliwie aż zbrązowieją. Dodaj utłuczony kumin i
kolendrę.
Jajka ubij lekko z
kurkumą,
pieprzem i
solą i wlej je na patelnię. Smaż aż
jajka się zetną.Smacznego!