Wykonanie
Jak już dobrze wiecie
makaron w mojej kuchni być musi.
Awokado od niedawna także uwielbiam. Do tego pyszny
szpinaki i
ser. Połączenie smaków idealne i warte spróbowania! Macie jeszcze miejsce na porcje makaronu? A może ktoś się pokusi przygotować go na kolację? Gorąco zachęcam!
Składniki :* 2 porcje
makaronu Bucatini Garofalo* pół
awokado* garść
szpinaku świeżego* ząbek
czosnku* pół małego
oscypka* 2 łyżki
oliwy z oliwek*
sól,
pieprz świeżo mielony
Przygotowanie :Rozgrzać
oliwę, wrzucić drobno posiekany
czosnek, przesmażyć razem ze
szpinakiem, dodać kostki
awokado.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Wyłożyć na talerze, dodać sos ze
szpinaku i
awokado. Gdyby był za gęsty można dodać odrobinę
wody z gotowania
makaronu. Całość przyprawić, posypać startym
oscypkiem.
Co do samego
makaronu to myślałam, że to takie same niteczki spaghetti jakie dostępne są w naszych marketach. Jednak ten
makaron jest zupełnie inny. W środku jest cienka rureczka. Sam
makaron jest zdecydowanie moim faworytem do dań z kuchni włoskiej.