Wykonanie
Moje wyszły trochę zbite, ale to pewnie dlatego, że za krótko ubijałam
cukier. Następnym razem dodam też mniej
żelatyny. Mimo wszystko były pyszne. Dodatek do
kawy czy
kakao idealny.
Składniki :* szklanka
wody* szklanka
białego cukru* 1,5 łyżki
żelatyny* 1/4 szklanki
wody do rozpuszczenia
żelatyny*
cukier puderPrzygotowanie :
Żelatynę zalać
wodą, rozpuścić nad kąpielą
wodną.
Wodę z
cukrem zagotować i mieszają zostawić na gazie około 20 minut. Ciepłą
wodę z
cukrem ubijać, dolewając po trochę rozpuszczoną
żelatynę. Ubijać aż powstanie gęsta i biała masa. Prostokątną małą blaszkę bądź pojemnik wysypać
cukrem pudrem, wylać masę i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Kroić na prostokąty bądź dowolne kształty. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku wyłożonym papierem do pieczenia.