Wykonanie
Dzień dobry!Jak minęła Wam majówka? Pogoda chyba nie była wcale taka zła, nas deszcz zmoczył jedynie raz ;-). Na dobry początek tygodnia serwuję Wam kolejne zielone danie i tym samym kolejne zielone pesto. Przygotowałam je z niezwykle aromatycznego
czosnku niedźwiedziego. Pięknie pachnie i jest bardzo smaczne. Wykorzystacie je do
makaronu, sałatek, kanapek. Doskonale smakuje również z
jajkami, jako dodatek zamiast
majonezu :-).
Zajrzyjcie też po przepisy napesto z liści
rzodkiewkipesto z
rukolipesto
pomidoroweSkładniki:duży pęczek
czosnku niedźwiedziego2 garści
płatków migdałów (mogą być również
orzeszki piniowe)100 ml
oliwy z oliwek50 g
parmezanusól,
pieprzWykonanie:
Płatki migdałów lub
orzeszki piniowe rumienimy na suchej patelni, a następnie studzimy. Następnie wszystkie składniki umieszczamy w malakserze i miksujemy na gładkie pesto.
Smacznego!