ßßß Cookit - przepis na Kotlety z indyka

Kotlety z indyka

nazwa

Wykonanie

Nasz dzisiejszy obiad piersi indyka jako kotlety a do tego surówka z kapusty pekińskiej.
Składniki:
pierś z indyka
jajko
mąka
bułka tarta
sól i pieprz
surówka
kapusta pekińska
pomidor
papryka konserwowane
kukurydza
sól i pieprz
Przygotowanie :
Pierś z indyka kroimy w cienkie plastry i posypujemy solą, odstawiamy na parę minut. Kapustę pekińską kroimy na cienkie paski ugniatamy dłońmi i posypujemy solą żeby puściła sok. Kroimy w kosteczkę pomidora i paprykę konserową dodajemy do kapusty, kukurydzę odsaczamy i również dodajemym do surówki. Polewamy oliwą z oliwek i wszystko dokładnie mieszamy. Wracamy do mięsa, rozbijamy je tłuczkiem, jajko wbijamy do głębokiego talerza, szykujemy bułkę tartą i mąkę. Pierś obtaczamy w mące następnie w rozbełtanym i przyprawionym jajku i na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu aż zrobią się rumiane. Odkładamy na talerz z ręcznikiem papierowym. Podajemy z naszą surówka. Smacznego
Źródło:http://www.wariatkawkuchni.pl/2015/02/kotlety-z-indyka_3.html