Wykonanie
Dzisiaj delikatnie pikantna zupa gulaszowa, w sam raz na zimniejsze dni, rozgrzewa, jest treściwa dzięki
ziemniakom oraz mielonej piersi z
indyka.Składniki:350 g
wołowiny100 g mielonej piersi z
indykamarchewpietruszka2
liście laurowe3 ząbki
czosnku2
papryki (czerwona i zielona)2 dojrzałe
pomidory2 małe
ziemniakisól,
pieprzpapryka w proszku (ostra i słodka)1
papryczka chiliPrzygotowanie :
Marchew,
pietruszkę i pokrojone
ziemniaki gotujemy w wodzie (ok. 1 litra ), po 20 minutach dodajemy pokrojoną w paski
paprykę słodką i pikantną, rozgnieciony
czosnek liście laurowe i
pomidory pokrojone na połówki, gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie a z
pomidorów zejdzie skórka (wyrzucamy ją),
marchew i
pietruszkę wyciągamy z
wody dodajemy podsmażone
mięso z indyka i
wołowinę (obtoczyłam ją w
mące) gotujemy jeszcze z 20 minut, po tym czasie doprawiamy zupę
papryką słodką i ostrą,
solą i
pieprzem, Podajemy z
bułką lub można przygotować grzanki z
serem. Zupa jest sycąca sama w sobie ja
jadłam bez dodatków. Jeżeli lubicie można zaprawić ją
mąką żeby była bardziej gęsta.