Jako że uwielbiam grillować a zarazem eksperymentować to mogę od czasu do czasu podzielić się z Wami myślę że ciekawymi pomysłami na grilla.Składniki (na 1 roladę) :250 g mięsa mielonego wieprzowego100 g boczku krojonego w plastry50 g sera żółtego (z bloku)1 łyżka miodu1 łyżka musztardyprzyprawy : papryka ostra, sól, pieprzzioła : majeranek, tymianek, oreganoPrzygotowanie :Mięso mielone doprawiam do smaku wymienionymi przyprawami i ziołami i dobrze mieszam. Plastry boczku układam na macie tak aby lekko na siebie zachodziły i na 2/3 powierzchni plastrów równomiernie rozprowadzam mięso mielone. Ser żółty w postaci "frytki" 1x1 cm kładę na początku mięsa mielonego i zręcznie przy pomocy maty zwijam w roladę. Przed grillowaniem najlepiej schłodzić.Griluję z jednej strony do pierwszych rumieńców boczku po czym odwracam roladę i smaruję ją co jakiś czas miodem zmieszanym z musztardą ( góra i boki ).Moment kiedy rolada jest już gotowa pokazuje powoli wypływający ser.