Wykonanie
Szaleństwo
pomidorowe trwa nadal:) Dzisiaj
sos pomidorowy jako dodatek do
wędlin, sałatek, zapiekanek. No to do dzieła;)Składniki;1,5 kg
pomidorów,2
cebule,3 ząbki
czosnku,1/2 szklanki
cukru,1 łyzka
soli,1/2 łyżeczki
ielonego pieprzu,1/2 łyzeczki
cynamonu,
papryka mielona do smaku,
ocet do smakuPo super naklejki na
przetwory zapraszamy do sklepu HanuśZZPo
przyprawy zapraszamy do naszego sprzedawcy SKWORCUWykonanie;
Pomidory,
czosnek,
cebulę oczyścić i zemlec w maszynce do
mięsa.Dodać pozostałe składniki. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 1-1 1/2 . Nastepnie przetrzeć przez sitko, doprawić i przelać do słoików. Pasteryzujemy około 15 minut.
źródło :
Przetwory i dania
mięsne siostry Anatazji"