Wykonanie
Uwielbiamy takie dania, które można jeść bez wyrzeczeń...samo zdrowie po prostu.
Sałatka z wędzonego
pstrąga z
bobem na
rukoli i
roszponce, to jest to.Roszpunka - jest bardzo wartościowym warzywem, ponieważ w czasie zimy dostarcza związków mineralnych, żelaza, a także witamin A i C.Składniki:
bób mrożony 400g1
papryka żółta1
pomidor1
cebula czerwonamix
sałat, u nas
rukola z
roszponkąoliwasól,
pieprzWykonanie:
Bób wrzucić na wrzątek i ugotować bez rozmrażania. Ostudzić i obrać ze skórki.
Sałatę opłukać, rozłożyć na talerzu.
Paprykę,
pomidora i
cebulę pokroić. Na
sałatę położyć
paprykę,
pomidor,
bób, na wierzch kawałki
pstrąga i pokrojoną
cebulę. Skropić
oliwą i przyprawić.