Wykonanie
Nigdy nie robiłam takiego
schabu. Taka pieczeń jest wyśmienita jako dodatek do obiadu lub na zimno do kanapek. Jest absolutnie aromatyczny i soczysty…oczywiście z mojego ulubionego blogu MojeTworyPrzetwory…smacznegoSkładniki:kawałek surowego
schabu - około 600 g250 ml
wiśniówki1/3 łyżeczki
cynamonu3 ziarenka
kardamonuPrzygotowanie:
mięso umyć, osuszyć
kardamon rozgnieść w moździeżu i dokładnie wymieszać z
cynamonem - natrzeć
mięso z każdej strony, odstawić do lodówki na minimum 1-2 godzinypo tym czasie dolać do
mięsa wiśniówkę - marynować przez 2 doby, po tym czasie umieścić
mięso w rękawie do pieczenia bądź zamykanej formie żaroodpornej - piec w nagrzanym piekarniku do 190 stopni około 1 godziny i 15 minut
/źródło http://mojetworyprzetwory.blogspot.com /