Wykonanie
14 grudnia 2015Pyszny, soczysty
schab idealny na świąteczny stół. Rozpływa się w ustach, do tego pieczone
jabłka z
cynamonem i
kardamonem. Ahhh spróbujcie - będziecie
mieć idealną
wędlinę na nadchodzące Święta i nie tylko.
Składniki:- 1 kg
schabu- 2-3 duże
jabłka- 1 czubata łyżeczka
cynamonu- 1 łyżeczka płaska
kardamonu-
sól,
pieprz-
olejSchab zanurzyć na minutę we wrzątku. Wyjąć i osuszyć na ręczniku papierowym.Natrzeć
olejem i
przyprawami.
Schab porządnie obsmażyć z każdej strony.
Jabłka obrać i pokroić w grubsze plastry.
Schab umieścić w rękawie do pieczenia i na wierzch
mięsa ułożyć plastry
jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do 160C przez ok 1h.Po upieczeniu zostawić w rękawie do wystudzenia i wsadzić do lodówki na całą noc.Podawać na świeżym
pieczywie z ulubionymi dodatkami.Smacznego!
© Cook Yourself 2012-2016Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez
wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.