ßßß
Cookit - przepis na Boczek parzony
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Boczek parzony
Składniki
Surowy boczek
Sól
Pieprz
Ziele angielskie
Liść laurowy
Wykonanie
Składniki:
boczek surowy
ok. 0,6 kg
sól
pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
Wykonanie:
Boczek
umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć
solą
i odstawić na dobę do lodówki. Następnego dnia przełożyć do garnka, przykryć
wodą
, dodać
przyprawy
.
Parzyć pod przykryciem ok. godziny. Nie dopuścić do wrzenia. Wystudzić. Wyjąć z
wody
. Kroić grubsze plastry. Podawać do
pieczywa
z
chrzanem
lub
musztardą
.
Źródło:
http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2014/06/boczek-parzony.html
Przepisy powiązane
Pieczony boczek
Borowiki w solance
My Cat Cooks: wędzone dorsze - domowy sposób
Zupa śródziemnomorska
Szynka pieczona moczona w solance
Składniki powiązane (0)