Wykonanie
            Lepszych nie 
jadłam
Składniki:
schab ok. 40 dag
śliwki czerwone 15
cebula 1,5
boczek wędzony ok. 12 plastrów
papryka czerwona 1czubryca czerwona 3-4 łyżki
czosnek granulowany 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
oliwa 4 łyżkiWykonanie:
 Mięso
Mięso pokroić w grubszą kostkę. Obficie obsypać czubrycą i 
czosnkiem. Wymieszać. Skropić 
oliwą i 
sosem sojowym, przemieszać, przykryć i odstawić na minimum 1 godzinę. W tym czasie przygotować pozostałe składniki: 
cebule pokroić na ćwiartki i rozdzielić listki. 
Paprykę umyć, osuszyć i pokroić w większe kawałki. 
Śliwki umyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Pokroić 
boczek tak, by można było go nadziewać na patyczki. Poszczególne składniki nadziewać przemiennie na patyczki szaszłykowe (wcześniej namoczone w wodzie), skropić pozostałą zalewą z 
mięsa. Ułożyć na grillu i piec przez 20 minut, obracając od czasu do czasu. (W piekarniku, piec w 180 stopniach przez ok. 15-20 minut.)Podawać z 
pieczywem czosnkowym.