ßßß Cookit - przepis na Ryba po grecku

Ryba po grecku

nazwa

Wykonanie

Składniki:
filety mintaja (lub morszczuka) 6
cebula 2
marchew 2
korzeń pietruszki lub seler 1
olej
sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty (biały)
koncentrat pomidorowy
Wykonanie:
Obraną i umytą marchew oraz pietruszkę zetrzeć na grubej tarce. Podlać niewielką ilością wody, dodać liść laurowy, ziele, pieprz, posolić. Poddusić. Cebulę pokroić w półplastry, zezłocić na oleju, dodać do warzyw. Dusić jeszcze ok. 10 minut. Zaciągnąć koncentratem. W tym czasie usmażyć filety posolone i oprószone pieprzem. Na gorąco podawać z ziemniakami, puree lub ryżem. Na zimno podawać z pieczywem.
Źródło:http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2013/11/ryba-po-grecku.html