ßßß
Cookit - przepis na Pasternak po mazursku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasternak po mazursku
Składniki
Pasternak
Ziemniak
Przyprawa jarzynka
Sól
Mleko
Masło
Słonina
Wykonanie
Składniki:
pasternak
2-3 korzenie
ziemniaki
średniej wielkości 3
przyprawa Jarzynka
1 łyżeczka
sól
mleko
125 mlokrasa (
masło
,
słoninka
itp.)Wykonanie:Korzenie
pasternaku
i
ziemniaki
oczyścić, umyć, pokroić na małe cząstki, zalać w garnku wrzącą
wodą
, posolić i ugotować do miękkości. Odcedzić. Zagrzać
mleko
, dodać do ugotowanych warzyw. Posypać łyżeczką
przyprawy "jarzynki"
i utłuc tłuczkiem do
ziemniaków
. Okrasić
masłem
, smażoną
cebulką
,
słoninką
lub
kiełbaską
(np.
salami
). Posypać
koperkiem
lub
natką pietruszki
.
Źródło:
http://gorzko-gorzki.blogspot.com/2013/11/pasternak-po-mazursku.html
Przepisy powiązane
Powrót pasternaku. Puree ziemniaczane z pasternakiem
Champ - tłuczone ziemniaki po irlandzku ze szczypiorkiem
Puree ziemniaczane z chrzanem
Puree ziemniaczane
PURE ZIEMNIACZANE
Składniki powiązane (0)