Wykonanie
Bardzo dziękuję mojej Agusi za rewelacyjny przepis na
pieczarki. Dzielę się nim z
Wami bo to jest "niebo w gębie" - mówię
serio. Sezon grillowy ciągle trwa więc kochani do dzieła, próbujcie :)
Składniki:20 - 24
pieczarki2 x
serek kanapkowy Hochland (po 150g każdy) u mnie z
koperkiemsól,
pieprz (u mnie
sól himalajska i
pieprz ziarnisty świeżo mielony)
Pieczarki umyć wyciąć nóżki, oprószyć
solą i
pieprzem następnie napełnić
serkiem.
Pieczarki - każdą z osobna zawinąć w folię i ułożyć na rozgrzanym grillu. Piec około 20 minut do 0,5 godziny. Powinny być miękkie uduszone w sosie własnym.Ps.
serek koniecznie Hochland lub Philadelphia inne się ścinają. Do
serka można dołączyć np. kawałeczek
boczku lub pokrojony suszony
pomidor. Niestety nie mam zdjęcia finalnego ale dołączę ;)