Wykonanie
Przepis ten wypatrzyłam na blogu magazyn i bardzo spodobało mi się połączenie
jajek i marynowanych pieczareczek. Od razu postanowiłam go wypróbować! I muszę przyznać, że się nie zawiodłam! Taki mariaż może wydać się nieco szalony, ale smakuje naprawdę ciekawie, lekko kwaskowo i kremowo. Myślę, że ta
sałatka będzie często gościła na moim
stole:)
Składniki:4-5
jajek ugotowanych na twardosłoiczek marynowanych
pieczarek1-2 łyżeczki
musztardy2 łyżki
majonezuszczypiorek - drobno posiekany
sól,
pieprzPrzygotowanie :Ugotowane, ostudzone i obrane
jajka przekroić na pół, wyjąć
żółtka.
Białka pokroić w kostkę wielkości kęsa.
Żółtka utrzeć z
musztardą i
majonezem, doprawić
solą i
pieprzem. Jeżeli
pieczarki są duże pokroić je na mniejsze części. Wszystkie składniki, łącznie ze
szczypiorkiem połączyć i delikatnie wymieszać.
Sałatkę przybrać pozostałym
szczypiorkiem i podawać.
Smacznego !