1 ciasto francuskie1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym½ puszki krojonych pomidorów5 pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki1 cebula pokrojona w cienkie plasterkikilka oliwek100 g sera mozarella, feta lub grana podanosól, czosnek granulowany, oregano, słodka papryka w proszkuPomidory z puszki odparować na patelni do zgęstnienia. Doprawić do smaku solą i przyprawami. Dodać odsączonego tuńczyka i chwilę razem dusić.Formę do tarty wyłożyć ciastem. Dociskając palcami brzegi formy usunąć nadmiar ciasta (resztek nie wyrzucać).Na spód tarty wyłożyć pomidory z tuńczykiem, wyłożyć 3/4 sera (utartego lub pokrojonego w kostkę). Na serze ułożyć pieczarki i cebulę. Wszystko posypać resztką sera, a na wierzchu ułożyć pokrojone oliwki i drobne kawałki resztek ciasta.Piec w temperaturze 180 stopni, grzałka góra-dół przez około 20 minut.