Oto pomysł na szybki i pożywny deser. Jaglanka świetnie komponuje się z prażonymi jabłkami i cynamonem. Do tego trochę rodzynek oraz żurawiny i otrzymujemy np. pyszyne śniadanie lub deser. Przygotowanie jest naprawdę bardzo proste, a zatem każdy może przygotować sobie takie danie.Składniki:- pół szklanki kaszy jaglanej- 6 jabłek- 2 łyżki cukru trzcinowego- 2 łyżeczki cynamonu- sok z połowy pomarańczy- 2 garści rodzynek- garść żurawinyPrzygotowanie:Gotujemy kaszę jaglaną na sypko.Obieramy jabłka, kroimy na małe kawałki, które następnie prażymy na patelni do momentu, gdy częściowo wytworzy się z nich dżem.W międzyczasie do jabłek dodajemy sok z połowy pomarańczy, cynamon oraz cukier (opcjonalnie).Gdy jabłka będą już wystarczająco miękkie, dodajemy ugotowaną kaszę, rodzynki i żurawinę.To wszystko. Smacznego! ;)