ßßß Cookit - przepis na Kasza jaglana z jabłkami, cynamonem, rodzynkami i żurawiną

Kasza jaglana z jabłkami, cynamonem, rodzynkami i żurawiną

nazwa

Wykonanie

Oto pomysł na szybki i pożywny deser. Jaglanka świetnie komponuje się z prażonymi jabłkami i cynamonem. Do tego trochę rodzynek oraz żurawiny i otrzymujemy np. pyszyne śniadanie lub deser. Przygotowanie jest naprawdę bardzo proste, a zatem każdy może przygotować sobie takie danie.
Składniki:
- pół szklanki kaszy jaglanej
- 6 jabłek
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki cynamonu
- sok z połowy pomarańczy
- 2 garści rodzynek
- garść żurawiny
Przygotowanie:
Gotujemy kaszę jaglaną na sypko.
Obieramy jabłka, kroimy na małe kawałki, które następnie prażymy na patelni do momentu, gdy częściowo wytworzy się z nich dżem.
W międzyczasie do jabłek dodajemy sok z połowy pomarańczy, cynamon oraz cukier (opcjonalnie).
Gdy jabłka będą już wystarczająco miękkie, dodajemy ugotowaną kaszę, rodzynki i żurawinę.
To wszystko. Smacznego! ;)
Źródło:http://kaszomania.blogspot.com/2015/03/kasza-jaglana-z-jabkami-cynamonem.html