Wykonanie
100% Świąt w każdym kęsie! Nadzienie smakuje równie dobrze samo, jak w wypiekach :)Składniki:100g
suszonych moreli50g
rodzynek50g suszonych
śliwek50g
daktyli200ml soku z
jabłek i
żurawinysok z 0,5
pomarańczyok 1,5cm
laski wanilii (przeciętej wzdłuż)ok 2cm laski
cynamonuwiększe
owoce pokrój w kawałki wielkości
rodzynekumieść wszystkie składniki w garnuszku, gotuj na małym ogniu aż
owoce wchłoną sokwystudź, wyłów
cynamon i
laskę waniliiSmacznego! :)*wykorzystałam
bakaliowe nadzienie w przepisach na:Bezglutenowe babeczki piernikowe z nadzieniem (KLIK)Bezglutenowe crumble z
jabłkami i
suszonymi owocami (KLIK)…Ingredients:100g dried apricots50g raisins50g dried prunes50g dates200ml aplple and cranberry juicejuice of 0 , 5 orangeabout 1,5cm of vanilla podok 2cm of cinnamon stickbigger fruits cut into raisin-size piecesput all ingredients into small pot and cook until fruits „drink” all of the juicescool down, take out vanilla pot and cinnamon stickBon appetit! :)*I’ve used this fillin in:Gluten-free crumble with apples and dried fruit recipe