Wykonanie
Bardzo prosty i smaczny przepis. Jedynie co wymaga czasu to 70 minut pieczenia a czynności przygotowawcze zajmują tylko chwilę. Placek nazwałam szarlotką ponieważ zapach jaki unosił sie w trakcie pieczenia przypominał mi szarlotkę. Może to za sprawą
jabłek albo
cynamonu. W każdym razie w domu pięknie pachniało.Składniki na keksówkę:200 g
kaszy jęczmiennej drobnej1000 g obranych
jabłek szara reneta2 łyżki
miodu2 łyżki
cynamonurodzynki i
żurawina po 1 łyżceWykonanie:Rozgrzewamy pikarnik do 180 stopni. Kiedy piekarnik nam się nagrzewa ścieramy
jabłka na dużych oczkach, dodajemy
kaszę jęczmienną,
miód,
cynamon,
rodzynki oraz
żurawinę. Mieszamy wszystko bardzo dokładnie i przekładamy ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy 70 minut w temp. 180 stopni.