ßßß

Składniki:- pół szklanki kaszy jaglanej- puszka kukurydzy- 3 ogórki kiszone- cebula- pęczek szczypiorku- ząbek czosnku- tuńczyk w puszce- 4 jajka na twardo- sól- pieprzPrzygotowanie:Kaszę jaglaną przepłukujemy na zmianę raz zimną, raz wrzącą wodą, aby pozbyć się goryczki. Gotujemy ok. 15 minut.Na sitku odsączamy tuńczyka oraz kukurydzę.Siekamy drobno cebulę oraz szczypior.Przeciskamy przez praskę czosnek.Ogórki oraz jajka kroimy w kostkę.Wszystkie składniki (tuńczyk, kukurydza, przestudzona kasza jaglana, cebula, szczypior, czosnek, jajka) mieszamy dokładnie w jednym naczyniu.Dodajemy ok. 1-2 łyżki majonezu.Przyprawiamy pieprzem i solą wg. uznania.To już koniec. Proste, a jakie dobre. ;)