Wykonanie
1
seler korzeniowy (40 dag), g|30 dag
truskawek,15 dag
szynki,15 dag
sera edamskiego,3 łyżki grubo posiekanych
orzechów laskowych,
sól,
pieprzSOS1 1/2 łyżki
koperku,1 szklanka
jogurtu naturalnego,3 łyżki
majonezu,1 łyżeczka
musztardy,1 łyżeczka
soku z cytryny,
sól,
pieprzSeler obrać, umyć i gotować 20 min w posolonej wodzie, następnie ostudzić i pokroić w paski.
Truskawki opłukać,osączyć i usunąć szypułki. Większe
owoce przekroić na pół.
Ser pokroić w słupki, a
szynkę w kostkę. Składniki połączyć, dodać
orzechy, przyprawić
solą oraz
pieprzem.Przygotować sos:
jogurt wymieszać z
majonezem,
musztardą,
koperkiem,
sokiem z cytryny oraz
solą,
pieprzem i wymieszać. Podawać z
pieczywem.