Wykonanie
Przepis na tą pastę dostałam od koleżanki. Wpisałam go do zeszytu z przepisami,do "działu z
sałatkami"na pierwszej pozycji i zawsze,gdy przeglądałam zapiski szukając przepisu i widząc ten,na pastę,myślałam"muszę zrobić" :) Mijały lata...a przepis nie mógł doczekać się realizacji:)Zupełnie nie wiem
czemu.Dzisiejszego poranka został"odkurzony" i zrealizowany, a efekt skonsumowany w dość szybkim tempie:)
puszka
tuńczyka w sosie własnym1
jajko ugotowane na twardo - kroję w kostkę2
ogórki kiszone - kroję j.w.mała
cebulka - kroję j.w.
natka pietruszki - posiekana (może być suszona)
sok z cytrynyoliwasól,
pieprzTuńczyka odsączam z zalewy,wrzucam do miski,dodaję resztę składników, doprawiam, skrapiam
sokiem z cytryny i
oliwą,mieszam i pasta gotowa:) Smacznego!!!