Wykonanie
Dziś,w ten wyjatkowy wieczór sylwestrowy,zaczynam swoją przygodę z blogiem. Ponieważ na pomysł sylwestrowych przekąsek już za późno proponuję
sałatke,która może znaleść się na
stole podczas "domówek"karnawałowych.Zachęcam do jej przygotowania,mimo że krojenie
pieczarek zajmie nam sporo czasu,to smak sałatki zrekompensuje tą małą niedogodność:)
70 dkg-1 kg
pieczarek - kroimy w drobną kostkę i gotujemy 5 min. w osolonej wodzie2
torebki ryżu - gotujemy na sypko,studzimy30 dkg
żółtego sera startego na grubej tarce5
jajek ugotowanych na twardo - studzimy,obieramy,kroimy w kostkę5
korniszonów - kroimy w kostkęmały słoik
papryki konserwowej lub 1 swieża
czerwona papryka - kroimy w kostkę1 puszka
czerwonej fasolki1 puszka
kukurydzy1/2
pora - kroimy w drobną kostkę
szczypiorek - posiekać drobno
sól,
pieprz,
majonezWszystkie składniki łączymy razem,doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem,łączymy z
majonezem.Wkładamy do lodówki,żeby smaki sie przegryzły.Smacznego!!!