ßßß Cookit - przepis na Zupa z fenkuła i brązowych pieczarek

Zupa z fenkuła i brązowych pieczarek

nazwa

Wykonanie

Pyszna delikatna zupa, pachnąca koperkiem. Świetna alternatywa dla nudnej zupy jarzynowej. :)
Składniki:
1 fenkuł
2 duże ziemniaki
1.5 l bulionu warzywnego
1/2 pęczka koperku
1 cebula
2 ząbki czosnku
sól morska, pieprz
Przygotowanie:
Do wcześniej przygotowanego bulionu wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, obrane i pokrojone na na talarki pieczarki oraz pociętego na paski fenkuła. Gotować.
Na patelce podsmażyć pokrojone czosnek i cebulę, dodać do zupy.
Gotować ok 20 minut, doprawić solą, pieprzem, dodać posiekany koperek.
Źródło:http://kwartetzdrowychsmakow.blogspot.com/2015/02/zupa-z-fenkuu-i-brazowych-pieczarek.html