Dawno się tu nie pojawiła żadna sałatka, więc dziś taka o to propozycja. Oryginalną wersję znalazłam na tym blogu. Idealnie się sprawdzi podczas kolacji, jest również niezawodna podczas grilla. :)Składniki:sałata (dowolna, ja użyłam trzech różnych rodzajów) ok 150g6 suszonych pomidorów80g szynki parmeńskiej200g sera feta lightgarść pestek dynigarść ziaren słonecznika1 ząbek czosnkuPrzygotowanie:Sałatę umyć, porwać na mniejsze kawałki. Suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do sałaty. Na suchej patelni uprażyć pestki dyni i słonecznik, dodać do reszty.Szynkę pokroić na kawałki, podsmażyć na łyżeczce masła, odstawić do ostudzenia.Ser pokroić w kostkę.Wszystkie składniki wymieszać razem i dodać sos, który trzeba zrobić mieszając zalewę z przeciśniętym czosnkiem.Gotowe :)