ßßß Cookit - przepis na Rzodkiewka w jogurtowym sosie

Rzodkiewka w jogurtowym sosie

nazwa

Wykonanie

Rzodkiewka do swoich zalet zaliczyć może niskokaloryczność, sporo witamin z grupy B, witaminę C. Jest też bogatym źródłem wapnia, żelaza, fosforu, magnezu i potasu. Ponadto, rzodkiewka korzystnie wpływa na nasze włosy:)
Idealna jako przekąska lub dodatek do posiłku.
Składniki:
pęczek rzodkiewek
200g jogurtu naturalnego
łyżka siekanego koperku
sól morska do smaku
Przygotowanie:
Rzodkiewki pokroić w talarki, posolić. Jogurt wymieszać z koperkiem i zalać nim rzodkiewki.
Rzodkiewki można również zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Spożyć niedługo po przygotowaniu.
Źródło:http://kwartetzdrowychsmakow.blogspot.com/2013/08/rzodkiewka-w-jogurtowym-sosie.html