Wykonanie
            
Podobno przygotowywanie 
przetworów na zimę uspokaja,wycisza i relaksuje.Postanowiliśmy to sprawdzić i faktycznie tak jesta widok pełnej spiżarni 
daje satysfakcję.Mieliśmy już 
ogórki w różnych wersjach, ale nie mieliśmy wersjipodstawowej, czyli 
ogórków konserwowych.Składniki:-na ok.5 kg 
ogórków:Zalewa:-15 szklanek 
wody-2,5 szklanki 
octu 10%-25 czubatych łyżek 
cukru-5 łyżek 
soli
Do każdego słoika:-kilka ziaren 
ziela angielskiego i 
pieprzu-szczypta 
gorczycy-
liść laurowy-ząbek 
czosnku-koszyczek 
kopru-kilka plasterków 
marchewki Ogórki
Ogórki myjemy i obcinamy końcówki.Układamy ciasno w słoikach.Zalewamy zagotowaną zalewą i zakręcamy.Pasteryzujemy maksymalnie 7 minut i gotowe.Smacznego!