Biała kiełbasa z pieczarkami to proste danie, nie tylko na obiad.Składniki:-kiełbasa biała surowa-ok. 0,5 kg pieczarek-2-3 cebule-pieprz, sól, przyprawa warzywna-olejCebulę kroimy w półplasterki a pieczarki w plasterki.Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę.Dodajemy pokrojone pieczarki a kiedy pojawi się sosik przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą warzywną.Smażymy do zredukowania sosu.Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego.Na wierzch, lekko wciskając układamy nasze kiełbaski.Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 30 minut.Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i zdejmujemy pokrywę naczynia.Pieczemy kolejne 15 minut.Rumiane kiełbaski są gotowe do podania.Smacznego!