Wykonanie
Pachnące
pomarańczą, aromatyczne, słodkie, polane gęstym
syropem pomarańczowym. PYSZNE!!! :)Składniki na ciasto: ( 8 sztuk )250 ml
mleka100 ml
wody mineralnej150 g
mąki2
jajkaszczypta
soliłyżka roztopionego
masłaotarta skórka z
pomarańczy (umytej i sparzonej wrzątkiem)1 łyżka
cukru pudruNadzienie:400 g
białego sera1 łyżka
cukru waniliowego ( 16 g )2 łyżki
cukru pudru3 łyżki
śmietanygarść
rodzynekoraz 400 ml
soku pomarańczowegoSposób wykonania:
Mleko połączyłam z
wodą, dodałam
jajka,
sól, skórkę z
pomarańczy,
cukier puder oraz
mąkę i wymieszałam blenderem. Odstawiłam na 20 minut. Tuż przed smażeniem naleśników dodałam roztopione
masło. Smażyłam naleśniki na rozgrzanej patelni.W misce przy pomocy miksera wymieszałam
biały ser,
śmietanę,
cukier waniliowy i
cukier puder. Dodałam sparzone
rodzynki i wymieszałam już łyżką.
Sok pomarańczowy przelałam do garnuszka z grubym dnem i podgrzewałam na małym ogniu tak długo, aż powstał gęsty
syrop.Usmażone naleśniki smarowałam
serem , składałam w trójkąty. Podsmażone na odrobinie
masła podałam polane gęstym
syropem pomarańczowym :).
A na koniec aniołki które otrzymałam wczoraj od Gosi z Kulinarnych wariacji i innych inspiracji . ( kilk ) :)