Wykonanie
Jak
pisałam wczoraj, filet z
łososia, który kupuję, starcza mi na dwie porcje obiadowe. Dzisiaj nie zrobiłam nic oryginalnego, ale to właśnie proste przepisy doceniam najbardziej i chyba najlepiej mi smakują :)Dlaczego wersja light? Nie dodawałam żadnego
ryżu,
kaszy czy
ziemniaków. Dzisiaj
będę jadła trochę smakołyków, dlatego też zostawię sobie miejsce na węglowodany na później :)
Składniki (na jedną porcję):filet z
łososia,1
pomidor,3
suszone pomidory w
oliwie,garść
rukoli,pół
awokado,pół
limonki,
oliwa z oliwek,
sól,
pieprz ziołowy.Filet osuszamy ręcznikiem i z obu stron przyprawiam
solą,
pieprzem oraz skrapiam odrobiną
soku z limonki. Smażymy z obu stron na odrobinie
oliwy z oliwek. Do miseczki wrzucam wszystkie pozostałe składniki i dodaję odrobinę
oliwy i resztę
soku z limonki. Przekładam wszystko na talerz i gotowe :)Oczywiście można do tego dorzucić
ryżu czy
ziemniaków, wedle gustu!