Wykonanie
Zupa smaczna i łatwa w przygotowaniu. Lubię takie przepisy, które za każdym razem pozwalają przygotować inną wersję danej potrawy - tu wystarczy podmienić warzywo,
serek czy inaczej doprawić i już mamy inną zupkę. Dla mnie bomba :)
Potrzebujesz:0,5kg mielonego
indyka1
brokuł1 duży
por100g
serka topionego (smak wedle uznania, ja użyłam
ziołowego)2-3 litry
bulionu warzywnego lub warzywno-drobiowego
oliwa z oliwekpieprz,
sólDo gotowego już, gotującego się
bulionu wrzucamy
brokuła podzielonego na różyczki. W tym samym czasie smażymy
mięso na patelni do lekkiego zrumienienia.
Pora kroimy w cienkie plasterki.
Mięso i
pora dodajemy do
wywaru.
Serek topiony dokładnie rozrabiamy w pół szklanki gorącego
wywaru. Dodajemy do zupy. Wszystko doprawiamy
pieprzem i
solą do smaku i gotujemy jeszcze 10 minut.Smacznego!