Pyszna zupa pomidorowa dla początkujących kucharzy... i nie tylko. Mało pracochłonna, szybka w wykonaniu. Gęsta i aromatyczna.Potrzebujesz:Puszkę pomidorów krojonych bez skóry100 g koncentratu pomidorowego2 cebule3 ząbki czosnku1 litr bulionu warzywnego (dziś użyłam bulionetek)3 ziarna ziela angielskiegooliwa z oliwekmakaron, groszek ptysiowy lub to, co lubisz w zupie pomidorowej.Przygotowanie:Cebulę pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać 2-3 łyżki oliwy, wrzucić cebulę i chwilę posmażyć (koło 3-5 minut). Wlać bulion i pomidory z puszki. Zagotować, przykryć i gotować na małym ogniu 30 minut.Po tym czasie wyłączyć ogień, dodać koncentrat i zmiksować zawartość garnka (ziele angielskie można wcześniej odłowić). Doprawić zupę do smaku pieprzem, solą. Ja dodałam też odrobinę chilli, oregano i majeranku.Smacznego!