ßßß
Potrzebujesz: (na ok 10 kotletów)- 0,5 kg mięsa mielonego indyczego- 1 jajko- 1 średnia cebula- 1 łyżka śmietany (używam taką, jaką akurat mam otwartą)- 2 czubate łyżeczki musztardy (u mnie stołowa)- bułka tarta- oliwa z oliwek- pieprzPrzygotowanie:Cebulę drobniutko posiekać. W dużej misce wymieszać mięso, cebulę, jajko, śmietanę i musztardę. Dodać trochę bułki, by masa była bardziej zwarta (ja dodałam ok 0,5szklanki). Doprawić pieprzem.Do głębokiego talerza wsypać bułkę tartą. Mokrymi dłońmi formować kotlety i obtaczać w bułce.Na patelni rozgrzać oliwę (koło 4-5 łyżek). Włożyć kotlety i smażyć do zbrązowienia z każdej strony.U mnie tradycyjnie z buraczkami. Dodatkowo pomidorek, sałata lodowa, papryka i kiełki lucerny.Smacznego!