Wykonanie
W poprzednim
poście prezentowałam Wam ciasto
szpinakowe. Na jego zrobienie potrzebowałam 3/4 opakowania
szpinaku, więc w lodówce została mi rozmrożona resztka. Za mała, żeby potraktować ją jako dodatek do obiadu, czy
makaronu, ale za duża, żeby bez żalu ją wyrzucić.Dlatego też postanowiłam zjeść go na kanapce z delikatną
wędzoną rybą. Miałam dzięki temu przepyszną kolację :)

Składniki:ok. 80g rozmrożonego
szpinaku, odciśniętego z nadmiaru
wodyjedno
białkopół ząbka
czosnku100g wędzonego
pstrąga (lub na przykład
łososia)ćwiartka
cytryny2 kromki
chleba żytniegosól do smaku
Szpinak wrzucamy na patelnię i podgrzewamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę
czosnek,
białko i odrobinę
soli. Smażymy, aż
białko się zetnie.
Chleb podpiekamy w opiekaczu, lub w piekarniku żeby był chrupiący z obu stron. Na kromkach kładziemy
szpinak, a na wierzch dajemy
pstrąga. Skrapiamy delikatnie
sokiem z cytryny.Smacznego!