ßßß Cookit - przepis na Tosty z wędzonym pstrągiem i szpinakiem

Tosty z wędzonym pstrągiem i szpinakiem

nazwa

Wykonanie

W poprzednim poście prezentowałam Wam ciasto szpinakowe. Na jego zrobienie potrzebowałam 3/4 opakowania szpinaku, więc w lodówce została mi rozmrożona resztka. Za mała, żeby potraktować ją jako dodatek do obiadu, czy makaronu, ale za duża, żeby bez żalu ją wyrzucić.
Dlatego też postanowiłam zjeść go na kanapce z delikatną wędzoną rybą. Miałam dzięki temu przepyszną kolację :)
Składniki:
ok. 80g rozmrożonego szpinaku, odciśniętego z nadmiaru wody
jedno białko
pół ząbka czosnku
100g wędzonego pstrąga (lub na przykład łososia)
ćwiartka cytryny
2 kromki chleba żytniego
sól do smaku
Szpinak wrzucamy na patelnię i podgrzewamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, białko i odrobinę soli. Smażymy, aż białko się zetnie.
Chleb podpiekamy w opiekaczu, lub w piekarniku żeby był chrupiący z obu stron. Na kromkach kładziemy szpinak, a na wierzch dajemy pstrąga. Skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny.
Smacznego!
Źródło:http://rozgardiaszkuchenny.blogspot.com/2015/06/tosty-z-wedzonym-pstragiem-i-szpinakiem.html