Wykonanie
Wiem, że nie odkrywam Ameryki, ale tak kocham tosty francuskie, że po prostu musiałam je tutaj dodać.Gdyby nie to, że wiem, że nie są mega zdrowe, to jadłabym je codziennie!I tak nie jest tragicznie, bo zrobiłam je z
chleba żytniego pełnoziarnistego, a nie napompowanego chemią
białego pieczywa. Więc w
sumie wszystko jest ok, prawda? ;)
Składniki:dwie kromki
żytniego chlebajajko od szczęśliwej
kurkiser briepołówka
pomidorasól i
pieprz do smakuodrobina
oliwy do smażenia
Jajko wbijamy do głębokiego talerza i rozkłócamy widelcem. Lekko solimy i
pieprzymy.Dokładnie namaczamy kromki
chleba w
jajku.Na patelni rozgrzewamy
oliwę i układamy
chleb. Gdy obsmaży się z jednej strony, przewracamy i na usmażonej stronie układamy
ser. Smażymy, aż druga strona będzie gotowa a
ser się rozpuści.Na wierzchu układamy plastry
pomidora.Smacznego!