ßßß Cookit - przepis na Łosoś pieczony na szpinaku

Łosoś pieczony na szpinaku

nazwa

Wykonanie

Jeżeli kocham, to kocham miłością szczerą, gorącą i nieustającą. Taka jest właśnie moja miłość do szpinaku, który mogłabym jeść codziennie ;)
Dlatego, gdy w ręce wpadł mi zgrabny filet z łososia od razu postanowiłam połączyć go ze szpinakiem.
Wyszło, tak jak się spodziewałam - pysznie!
Składniki:
filet z łososia - jakieś 300g
100g świeżego szpinaku
cytryna
ząbek czosnku
kilka gałązek świeżego koperku
łyżka masłą
sól, pieprz do smaku
W garnuszku podduszamy szpinak z niewielką ilością wody. Doprawiamy go przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, solą i pieprzem, a następnie układamy na dnie naczynia żaroodpornego.
Na szpinaku układamy naszego łososia. Oprószamy go solą i pieprzem. Układamy na nim plasterki cytryny, gałązki koperku i wiórki masła.
Przykrywamy naczynie folią aluminiową i wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 30 minut.
Smacznego!
Źródło:http://rozgardiaszkuchenny.blogspot.com/2014/10/osos-pieczony-na-szpinaku.html