Wykonanie
Składniki:5
jajek3 duże
pieczarkiszczypiorekmajonezsól i
pieprzSposób gotowania
jajek na twardo odziedziczyłam po mojej teściowej.
Jajka myjemy, wkładamy do zimnej
wody, dodajemy odrobinę
soli i zagotowujemy. Kiedy
jajka zaczną wrzeć, wyłączamy gaz i przykrywamy garnek pokrywką. Odmierzamy 8 minut. Po tym czasie odlewamy wrzątek i zalewamy zimną
wodą, aby zakończyć proces "gotowania". Mamy idealnie ugotowane
jajka na twardo z pięknym
żółtkiem.
Pieczarki myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie kilka minut. Po tym czasie kroimy w drobną kostkę i odsączamy.
Jajka obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół i wyjmujemy
żółtka. Do
żółtek dodajemy pokrojone
pieczarki,
szczypiorek,
sól,
pieprz i
majonez. Dokładnie mieszamy. Gotową masę wkładamy w miejsce
żółtek. Na koniec posypujemy dla dekoracji
szczypiorkiem. Smacznego