ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane pieczarką

Jajka faszerowane pieczarką

nazwa

Wykonanie

Składniki:
5 jajek
3 duże pieczarki
szczypiorek
majonez
sól i pieprz
Sposób gotowania jajek na twardo odziedziczyłam po mojej teściowej. Jajka myjemy, wkładamy do zimnej wody, dodajemy odrobinę soli i zagotowujemy. Kiedy jajka zaczną wrzeć, wyłączamy gaz i przykrywamy garnek pokrywką. Odmierzamy 8 minut. Po tym czasie odlewamy wrzątek i zalewamy zimną wodą, aby zakończyć proces "gotowania". Mamy idealnie ugotowane jajka na twardo z pięknym żółtkiem.
Pieczarki myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie kilka minut. Po tym czasie kroimy w drobną kostkę i odsączamy.
Jajka obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Do żółtek dodajemy pokrojone pieczarki, szczypiorek, sól, pieprz i majonez. Dokładnie mieszamy. Gotową masę wkładamy w miejsce żółtek. Na koniec posypujemy dla dekoracji szczypiorkiem. Smacznego
Źródło:http://tojestpyszne.blogspot.com/2014/12/jajka-faszerowane-pieczarka-5-jajek-3.html