Składniki:1 op. makaronu lasagne500g mięsa mielonego z indyka1 puszka pomidorów1 ząbek czosnku (lub więcej - wg upodobań)2 cebule10szt. pieczarek200g startego sera żółtego3 łyżki oliwy z oliwek1 łyżeczka słodkiej paprykiSzczypta bazylii i oreganoSól, pieprzPrzepis:Cebule i pieczarki kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię na rozgrzaną oliwę. Dodajemy zmiażdżony ząbek czosnku i trzymamy na patelni do zarumienienia. Następnie dodajemy mięso. Smażymy aż będzie miękkie. Dodajemy pomidory razem z zalewą - dusimy ok. 10 minut. Dodajemy przyprawy, mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut. Do naczynia żaroodpornego wlewamy łyżeczkę oliwy i rozcieramy na dnie i bokach. Układamy trzy plastry makaronu, nakładamy warstwę nadzienia, posypujemy startym serem, przykrywamy kolejnymi plastrami makaronu, nakładamy warstwę nadzienia posypujemy startym serem i tak aż do wykończenia składników. Ostatnia warstwa to makaron posypany żółtym serem. Całość nakrywamy pokrywką i pieczemy w piekarniku przez 40minut w temperaturze 180C.