ßßß
Cookit - przepis na Ciasteczka półkruche z cukrem i migdałami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ciasteczka półkruche z cukrem i migdałami
Składniki
Mąka pszenna
Masło
Jajko
Żółtko
Cukier puder
Proszek do pieczenia
Śmietana
Cytryna
Migdały
Cukier
Cukier brązowy
Białko
Wykonanie
Cookies with sugar and almonds
Składniki.
30 dag
maki pszennej
10 dag
masła
1
jajo
1
żółtko
10 dag
cukru pudru
2 łyżeczki
proszku do pieczenia
3 łyżki
śmietany
1 łyżeczka skórki otartej z
cytryny
5 dag
migdałów
5 łyżek
cukru
gruby kryształ3 łyżki
cukru brązowego
1
białko
Wykonanie.
Mąkę
przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać
cukier
z proszkiem,
jajo
,
żółtko
,
śmietanę
,
skórkę z cytryny
i zagnieść.Ciasto wałkować cienko i wykrawać kółka. Posmarować
białkiem
. Połowę posypać kryształem, a drugą
płatkami migdałów
i
cukrem brązowym
.Piec na złoty kolor w temp.190 stop. 6-7 minut.
Źródło:
http://edicook.blogspot.com/2014/12/ciasteczka-pokruche-z-cukrem-i-migdaami.html
Przepisy powiązane
PLACEK ZE ŚLIWKAMI
Półkruche rozmaitości
Babka piaskowa
Cytrynowy zawrót głowy
Wielkanocne Migdałowe Kruche Ciasteczka
Składniki powiązane (0)