ßßß
Cookit - przepis na Mus pomarańczowy.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Mus pomarańczowy.
Składniki
Pomarańcza
Białko
Sok z cytryny
Cukier puder
Żelatyna
Wykonanie
Ponieważ przy pieczeniu torciku
orzechowego
zostały
białka
,proponuję wykorzystać je do przygotowania bardzo delikatnego musu
pomarańczowego
.Dla lubiących bardziej kwaskowe desery mus
cytrynowy
,który wykonamy analogicznie jak
pomarańczowy
.3
pomarańcze
6
białek
2 łyżki
soku z cytryny
2 łyżki
cukru pudru
2 łyżeczki
żelatyny
Z umytych
pomarańczy
wycisnąć sok i dodać
cukier
.
Żelatynę
rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej
wody
.Z
białek
ubić pianę ,a pod koniec ubijania dodać
sok z cytryny
oraz stopniowo sok z
pomarańczy
i rozpuszczoną
żelatynę
.Gotowy mus nakładamy do czarek lub na półmisku. Dekorujemy
owocami
. Mus należy ochłodzić.
Źródło:
http://edicook.blogspot.com/2013/03/mus-pomaranczowy.html
Przepisy powiązane
Pianka marshmallow II
Lukier królewski.
Galaretka kefirowa
MUS Z TRUSKAWEK
Biała beza
Składniki powiązane (0)