Wykonanie
FacebookGoogle+InstagramWspolpraca
Jest to naturalną alternatywa
galaretki sproszkowanej, a zarazem zawiera wapń oraz witaminę C.Składniki:
Kefir- 1 małe opakowanie 200ml
Pomarańcza- 1 sztuka ok. 250g
Cukier puder- 2 łyżeczki
Żelatyna- 2,5 łyżeczkiPrzepis :
Pomarańcze przeciąć na pół, sok wycisnąć do miseczki, dodać
kefir,
cukier puder.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dodać do reszty, wymieszać. Wlać do salaterek i schłodzić .Ilość porcji- 21
galaretka zawiera :B-4 , 5 g T- 2 g W-21 g E- 115 kcal WW- 2
LegendaB -
białkoT - tłuszczeW - węglowodanyE - energiaWW - Wymiennik węglowodanowyŁączna liczba wyświetleńPartnerstwoO mnieMarzena
D ietetyczka starająca się przygotowywać potrawy zgodnie z zasadami zdrowego żywienia, smakosz słodkich wypieków, lubiący spędzać czas odkrywając nowe smaki.W mojej kuchni można poczuć zarówno zapachy potraw dietetycznych jak i niedietetycznych.Chciałabym się z Państwem dzielić pomysłami na zdrowe i smaczne potrawy oraz udowodnić, że prawidłowe odżywianie może być proste i przyjemne.Od jakiegoś czasu na blogu nie znajdziecie
cukru i białej
mąki, które na stałe wyeliminowałam ze swojej kuchni/diety ;)Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie.Kontakt:E-mail:
[email protected]