Moją ulubioną przekąską jest rolada z żółtego sera. Nie robię jej zbyt często, ale w tym roku gościła na naszym sylwestrowym stole.Składniki:40 dag sera żółtego w kawałku3 duże serki topione ( u mnie pieczarkowe)1/2 pęczka szczypiorku2-3 jajkakilka pasków czerwonej papryki15 dag pieczarek1/2 cebulisólpieprzWykonanie:Pieczarki oczyścić i pokroić wraz z cebulą w drobniutką kostkę. U smażyć na łyżce oliwy. Przyprawić solą i pieprzem. Wystudzić. Jajka ugotować na twardo.Ser włożyć do woreczka foliowego zawiązać, włożyć do gorącej wody i ogrzewać około 40 minut (lekko zagotować).W tym czasie serki rozetrzeć dodać pokrojony drobno szczypiorek, grubiej jajka i wystudzone pieczarki. Wymieszać.Ser rozwałkować na cienki prostokąt i nałożyć farsz na całą powierzchnię. Paski czerwonej papryki poukładać wzdłuż boku zwijanego. Zwinąć w roladę i zawinąć w folię aluminiową. Pozostawić na minimum 3 godziny w lodówce.Smacznego!